Ik ben geboren in 1968 in Nijmegen. Koninkx is mijn meisjesnaam die ik voor mijn werk blijf gebruiken omdat ik onder die naam ook terug te vinden ben als sieraadontwerper in boeken over moderne sieraden, musea en op het internet. 
Ik ben in 1993 afgestudeerd als sieraadontwerper aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Wil je meer over mijn historie als sieraadontwerper weten klik dan hier.
Ik ben getrouwd en woon samen met mijn super man en 2 super dochters in een dorp net buiten Delft. Naast het samenzijn met de mensen van wie ik hou zijn mijn hobbies: mooie dingen maken, tuinieren, haken, lezen, podcasts luisteren, kunst kijken, lekker en gezellig koken en eten en het altijd en overal verzamelen van beelden, plaatjes, souvenirs en materialen. Verder ben ik 1.76 m lang, introvert, materiaalfreak en enorm liefhebber van kleur (fluorescerend roze in het bijzonder) glitters, zonlicht en bloemen. Je kunt mij betrappen op het eten van Cadillacs en gele M&M's. Ben alcoholvrij sinds 2019. Mijn lievelings museum is Museum Voorlinden in Wassenaar. Mijn lievelingsplek is mijn atelier en mijn lievelings land is Ibiza. Later, als ik groot ben ... dan zou ik daar graag een 2e huisje hebben.

In 2016 heb ik besloten om mijn hart weer te gaan volgen en de draad van mijn kunstenaarschap weer op te pakken omdat ik me realiseerde dat het doodzonde is om mijn talent te laten liggen en om, zonder zelf goed uit de verf te komen, anderen rijk te maken i.p.v. mezelf. Rijk ben ik nog steeds niet in de vorm van geld maar wel in de vorm van persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van mijn hart is het beste wat me is overkomen en het houd mij overeind als het leven minder gaat. Het maakt me sterk en geeft me houvast. 
I.p.v. moderne sieraden ben ik sieraden voor in huis gaan maken in de vorm van harten, vaak in combinatie met bloemen. Harten omdat harten en bloemen als een rode draad door mijn leven lopen. Van jongs af aan teken, maak en draag ik harten en bloemen. Door de materialen die ik gebruik zijn de harten nog steeds gerelateerd aan sieraden en ook mijn 'handschrift' is hetzelfde gebleven; het balanceert tussen kunst en kitsch.
Omdat het fijn is om af te wisselen en met verschillende materialen/techtnieken te werken heb ik een breder assortiment, waaronder toch ook weer sieraden (weliswaar eenvoudiger) maar ook kleine leren portemonneetjes en hartensleutelhangers. Vandaar de naam HartenEnzo.
Als laatste heb ik nu de hartenprints toegevoegd en hier ben ik echt ontzettend blij mee. De harten lenen zich hier enorm goed voor en zijn in printvorm misschien wel makkelijker toe te voegen aan een interieur dan de 3D harten. Door de scherpte van de foto, de uitvergroting en het acrylglas gaan de kleuren, details en materialen enorm spreken. Ook de prijs is door de reproduceerbaarheid zeer aantrekkelijk. Verder is het ook mogelijk om het formaat aan te passen aan de wens van de klant. Een product met mogelijkheden!
De 3D harten blijven heel bijzonder (en de prints bestaan ook niet zonder deze 3D harten). Het zijn heel bijzondere kunstwerkjes, met liefde gemaakt en allemaal uniek. Eén hart, het hart van rode glaskraaltjes maak ik steeds weer opnieuw. Nooit exact hetzelfde maar wel met dezelfde materialen.
Alles wat je ziet van HartenEnZo is door mijzelf bedacht en gemaakt. Alle producten, de site, alle social media behalve het printen van de prints. Om je een idee te geven, met een hart ben ik gemiddeld een week bezig. Dit verklaart het verschil in prijs.
Het laatste half jaar (het is nu 15 mei 2024) heb ik keihard gewerkt om naast het gezin en het maken van nieuwe 3D harten ook nog een nieuw product, de prints, te ontwikkelen. Dit hield in: de juiste apparatuur aanschaffen, leren fotograferen, nabewerken dus nieuwe computerprogramma's eigen maken, het juiste printbedrijf zoeken, een hoop proefprints laten maken met de nodige levertijd, tegenvallende prints ... geduld is een schone zaak .... het was het wederom meer dan waard! Uiteraard gaat de ontwikkeling door.

Het werk van HartenEnZo spreekt het innerlijke kind aan. Het innerlijke kind is een belangrijk deel van onszelf dat vaak vergeten wordt in de drukte van het volwassen leven. Door kunst te maken die dit deel aanspreekt, creëer ik hopelijk ruimte voor speelsheid, verbeelding en verwondering.

Een galeriehouder zei ooit: “Jij maakt sieraden voor kleine meisjes.” Dat voelde destijds ongemakkelijk, het klopte naar mijn mening niet want ik maakte wel degelijk sieraden voor volwassenen. Nu begrijp ik het en als iemand hetzelfde nu weer tegen me zou zeggen zou ik het als een compliment zien.

 

Wat is HartenEnZo?

HartenEnZo is een webwinkel voor unieke, kleurrijke en handgemaakte kunst.

Bestaat sinds januari 2016.

Maakt kunst waar je blij van wordt.

Kunst voor de onbevangen blik.
 

Tot slot,

- I want you to remember that you matter.-
 

© 2016 - 2024 HartenEnZo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel