Hart 2

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Dit was een bijzondere opdracht. Met de spulletjes die ik aangeleverd heb gekregen en het verhaal erachter ben ik aan de slag gegaan. In overeenstemming mag ik ook het verhaal erbij vertellen.

De opdrachtgever is een moeder met 3 mooie gezonde kinderen, meiden en een lieve man. Na de oudste dochter heeft zij een zwangerschap noodgedwongen moeten afbreken. Van de begraafplaats heeft de oudste dochter zoals veel kinderen -zonder na te denken doen- iets gevonden en meegenomen, nml een dennenappel. Samen met het ziekenhuisbandje is deze dennenappel het enige tastbare dat overgebleven is en is daarmee ineens van een gewone dennenappel iets heel dierbaars geworden.

 Daarna heeft de moeder nog 2 mooie dochters gekregen maar tot de dag van vandaag bleef stilletjes de behoefte om een fysiek plekje te geven aan het gezin dat niet uit 5 maar eigenlijk uit 6 personen bestaat.

De echte dennenappel staat symbool voor het overleden dochtertje, de 3 goudkleurige dennenappeltjes die bovenin hangen staan voor de andere 3 dochters. Het roosje komt uit de huwelijkscorsage van de ouders. Achter het roosje, onder de dennenappel ligt het ziekenhuisbandje bevestigd. De dennenappel ligt los en kan er uitgehaald worden.

Alles bij elkaar vormt dit een bijzonder, licht en kleurrijk hart. Kleurrijk door het parelmoer dat door de zon subtiel alle kleuren van de regenboog weerkaatst.

Ik ben dankbaar dat ik deze opdracht mocht doen.

© 2016 - 2022 hartenenzo.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel